De populariteit van Indian products is toegenomen in de laatste jaren. India heeft een verscheidenheid aan voedsel, elk met hun eigen unieke smaak en aroma. De keuken in India staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan voedsel dat eenvoudig van smaak is en voortreffelijk van presentatie. Van noord tot zuid, van oost tot west – elke staat heeft regionale keukens die beroemd zijn om hun eigen specialiteiten. Er zijn honderden Indiase delicatessen die geliefd zijn bij de plaatselijke bevolking en bezoekers. Of u nu vegetariër of niet-vegetariër bent, u zult in deze lijst iets vinden dat u aanspreekt. Laten we eens kijken naar enkele van de beste Indiase producten die je moet proberen.
Chai en masala thee
Chai is een verfrissende drank die over de hele wereld bekend is. Het wordt gemaakt van zwarte thee die is gecombineerd met specerijen als kaneel, gember en zwarte peper. De thee wordt vervolgens gemengd met specerijen als kardemom, kruidnagel, saffraan en hibiscus. Er is een delicatesse die chai en masala thee heet. Dit is een heel bijzonder drankje dat alleen verkrijgbaar is in de Noord-Indiase deelstaat Punjab. Chai en masala thee is de thee waaraan specerijen zijn toegevoegd.
In de meeste steden van Punjab zijn veel chai salons te vinden. U vindt er een grote verscheidenheid aan chai en masala thee. Sommige zijn zoet, sommige zijn kruidig en sommige zijn een combinatie van beide. De beste manier om ervan te genieten is door je eigen chai en masala thee te stapelen op een klein bordje. U kunt vragen om een combinatie van specerijen zoals gember-knoflook, venkelzaad, koriander, kardemom en kaneel. De populairste zijn gember-knoflook, venkelzaad en kaneel.
Dosa, Upma en Idli
Dosa, upma en idli zijn de populairste Zuid-Indiase lekkernijen. Deze worden gemaakt van gefermenteerde rijst en worden geserveerd als ontbijt en diner met verschillende sauzen. Een typische dosa is een gefermenteerde rijstpannenkoek geserveerd met verschillende chutneys en sambar. In de Zuid-Indiase staat Andhra Pradesh vindt u een delicatesse die Sada dosa heet. Sada dosa is een gefermenteerde dosa geserveerd met een tomatensambar. De idli is een gestoomde gefermenteerde rijstcake die het meest populair is in de staat Andhra pradesh.
Deze zijn verkrijgbaar in de meeste Indiase restaurants. Ze zijn heel gemakkelijk thuis te maken. U kunt rijst fermenteren met rijst die 12 uur is geweekt. Vervolgens moet je de rijst afwegen, water toevoegen en 12 uur fermenteren. Eenmaal gefermenteerd kun je het serveren als idli of upma.
Samosa in vada
Samosa's zijn de perfecte snack voor elk feestje. Ze zijn knapperig, hartig en vullend. Ze zijn populair in vele delen van India, maar de beroemdste is de Samosa in vada uit West-Bengalen. Dit is een hartige snack gevuld met aardappel, erwten en gebakken beslag. Het beste van deze snack is dat hij wordt geserveerd met een pittige tamarinde chutney. Er zijn veel restaurants in Delhi die samosa's in vada serveren. Een andere heerlijke samosa die je moet proberen is de samosa in aardappelcurry.
Boter kip en biryanis
Boter kip is een rijk, romig gerecht gemaakt van vermicelli en kruiden. De beroemdste versie van dit gerecht komt uit Delhi's Pandara Markt. Hier vindt u een straatgerecht dat boter kip en biryanis heet. Dit is eigenlijk een pot biryanis geserveerd op een pot boter kip. U vindt veel biryanis in de meeste Indiase restaurants. Maar er zijn ook biryanis die alleen verkrijgbaar zijn in Indiase straatvoedselrestaurants. Een populaire is boter kip en biryanis. Het is een pot biryanis geserveerd met een pot boter kip. Dit is een zeer rijk en vullend gerecht.
Porotta, Coorgi en Mysore pudding
Porotta is een sponsachtige, gestoomde cake die populair is in de staat Kerala. Porotta is heel gemakkelijk thuis te maken. U moet urad dal in water weken, het fijnmalen en dan water toevoegen. Voor het malen is een porotta-maker nodig. Traditioneel worden porotta's gevuld met jaggery, een Zuid-Indiase zoetigheid. Een ander populair product uit de staat Kerala is Coorgi. Coorgi is een sponsachtige cake gemaakt van tarwe, magere melk en kardemom. Coorgi is een populair ontbijtproduct in Kerala. U vindt het ook als middagsnack.
Mysore pudding is een traditioneel Indiaas dessert. Ze worden gemaakt met jaggery, cashewnoten en amandelen. Mysore pudding wordt in de staat Karnataka geserveerd als speciaal dessert bij huwelijken.
Conclusie
India heeft veel lekkernijen die u moet proberen. Van chai en masala thee tot samosa in vada tot biryanis, de staat Punjab heeft enkele van de beste Indiase producten. Punjab is ook beroemd om zijn biryanis, die op elk moment van de dag lekker zijn om te proberen.
Er zijn nog veel meer Indiase producten die u kunt proberen. Van masala chai tot dosas en idlis, er is voor elk wat wils. Het beste is dat de meeste van deze producten heel gemakkelijk thuis te maken zijn.